Verslag van de Pullkahtlon

Pullkathlon

Op 24 en 25 juni deed het gidsenteam van Arctic Adventure mee aan de Pullkathlon. En.. ik mocht mee!

100 kilometer slee-slepen over het strand van Den Helder naar Den Haag. Met goed resultaat: we finishten riant als eerste. Toch was dat niet het meest belangrijke. Onderweg deden we onderzoek en genoten we van de race. Waar we dachten circa 24 uur nodig te hebben finishten we na circa 19,5 uur rond zonsopkomst in Scheveningen!

De dag was een aaneenschakeling van stevig doorbeuken op het strand, hachelijk over duinpaadjes crossen die zo oneffen waren dat de zandzak in de hand genomen werd maar ook genieten van zeevonk!

De Pullkathlon ging niet ongemerkt voorbij. Het Noord-Hollands Dagblad wijdde er een artikel aan en het team van Pullka maakte een prachtige video.

Benieuwd? Terecht!

Pullka

Het idee achter Pullka, de organisatie van de Pullkathlon's drijvende kracht Diederik Veerman, heeft een verdrietige oorsprong. Poolreizigers en onderzoekers Marc Cornelissen en Philip de Roo vormden een expeditieteam dat in 2015 natuuronderzoek deed op het zee-ijs in het noorden van Canada.

Op de laatste dag van hun expeditie zonden zij een noodsignaal uit en toen enkele uren later een reddingsvliegtuig overvloog waren zij nergens meer te vinden. Alleen hun husky en een pulka stond nog op het ijs. Marc en Philip kwamen nooit meer terug.

Vanuit Pullka brengt Diederik mensen in contact met de natuur en zet het bevlogen werk van Marc en Philip zo voort.Volgen

IceWish vermelden op sociale media? Gebruik #IceWish2023

Lezen hoe het ons vergaat doe je op Polarsteps!


Naar donatiepagina