Ik ben 4x mijn geboortegewicht aangekomen. Leuk detail: dat is wat we per dag nu eten!

Lees de blogs en artikelen terug

Inmiddels is het fysieke deel van onze expeditie ten einde. Op woensdag 20 september 2023 bereikten we veilig Point 660 en voltooiden daarmee een succesvolle oversteek van de Groenlandse ijskap. Voor het eerst in vijfentwintig jaar als volledig Nederlands team. Een tocht met fink wat tegenslagen in de logistiek, een teamlid dat moest opgeven, storm, materiaalpech maar bovenal doorzettingsvermogen.

Henk-Jan verwoorde het prachtig: een vakantie die eindigt. Een expeditie niet, die draag je de rest van je leven met je mee en verandert je. Daarom kun je op deze pagina eenvoudig de links vinden naar de blogs en artikelen teruglezen.

Natuurlijk kun je ook gewoon nog doneren. Ben je nog lang niet verzadigd? Bezoek dan een lezing of neem contact met mij op om samen een lezing op maat vorm te geven.

Dagelijkse blog op Polarsteps

Vrijwel dagelijks lees je hoe het met ons gaat in mijn persoonlijke blog op Polarsteps.

Achtergrondartikelen op deze site

Een paar keer per week een interessant artikel! Over onze voeding, de grote boodschap, DYE2 en meer.

Lees het blog van Henk-Jan

Onze gids Henk-Jan Geel houdt op zijn website ook een blog bij! Je luistert of leest het op de website van Arctic Adventure.


Achtergrondartikelen


Ik ben 4x mijn geboortegewicht aangekomen. Leuk detail: dat is wat we per dag nu eten!

Normaliter zou je nu denken: dat is foute boel. Als iemand 4x het geboortegewicht aankomt denk je al snel aan meer dan 15 kilo! Detail: bij mijn geboorte woog ik ongeveer 1250 gram, het gewicht van onze dagrantsoenzakken.

Bij mij valt het dus mee: als veel te vroeg en te licht geboren jochie ben ik de afgelopen maanden bewust een kilo of vijf aangekomen. Een laagje lichaamsvet waardoor je het minder koud hebt en vooral ook energie uit kunt putten. Mijn tante was er zelfs verbaasd over, die had een volledig afgetrainde Wouter verwacht. Dat ben ik ook, maar met een beschermend vetlaagje.

Tijdens onze expeditie hebben we een dagelijks dieet van 6.000 kilocalorieën per dag. Laat dat maar even bezinken: bijna 3x zoveel als je normaal in Nederland verbruikt. De kou en de inspanning maken dat absoluut nodig en zelfs dan is het nog maar de vraag of er tegenop te eten is. Daarom dus die extra kilo's, met dank aan onder andere een lading stroopwafels die ik van de vrijwiligers van ons buurtrestaurant kreeg.

Wat eten we dan? Nou.. genoeg! Een paar honderd gram noten, een flink ontbijt met melkpoeder en muesli, chocolade, worst, kaas, gummibeertjes, marsepein, stroopwafels. ‘s avonds een grote gevriesdroogde maaltijd, soep en thee om vocht aan vullen. Zelf heb ik nog nougat en borrelnootjes toegevoegd (in plaats van chips). Alles keurig in een zak per dag.

Nog even terug naar dat geboortegewicht. Zoals ik al vaker gedeeld heb, heb ik gigantische mazzel gehad dat ik nu gezond op expeditie kan. Help jij mee met het realiseren van de dromen van kinderen die dat geluk niet hebben gehad?

Je donatie aan Make-a-Wish helpt daarbij en geeft hen, jou en ons op de ijskap een warm gevoel!


Wil je ons een extra warm gevoel geven als wij op de ijskap zijn? Dat kan: jouw donatie aan de Make-a-Wish foundation maak je ook eenvoudig via www.icewish.nl.

Het volgende blog lees je op dinsdag 22 augustus, je leest dan hoe en waarom we 312 kilometer (wekenlang!) rechtdoor skiën.


Wees gerust: ik heb niet ineens wel bereik op de ijskap. Dit blog is voor vertrek geschreven en wordt automatisch gepubliceerd.Volgen

IceWish vermelden op sociale media? Gebruik #IceWish2023

Lezen hoe het ons vergaat doe je op Polarsteps!


Naar donatiepagina