Het zit er bijna op (als het goed is), dus.. wat nu?!

Lees de blogs en artikelen terug

Inmiddels is het fysieke deel van onze expeditie ten einde. Op woensdag 20 september 2023 bereikten we veilig Point 660 en voltooiden daarmee een succesvolle oversteek van de Groenlandse ijskap. Voor het eerst in vijfentwintig jaar als volledig Nederlands team. Een tocht met fink wat tegenslagen in de logistiek, een teamlid dat moest opgeven, storm, materiaalpech maar bovenal doorzettingsvermogen.

Henk-Jan verwoorde het prachtig: een vakantie die eindigt. Een expeditie niet, die draag je de rest van je leven met je mee en verandert je. Daarom kun je op deze pagina eenvoudig de links vinden naar de blogs en artikelen teruglezen.

Natuurlijk kun je ook gewoon nog doneren. Ben je nog lang niet verzadigd? Bezoek dan een lezing of neem contact met mij op om samen een lezing op maat vorm te geven.

Dagelijkse blog op Polarsteps

Vrijwel dagelijks lees je hoe het met ons gaat in mijn persoonlijke blog op Polarsteps.

Achtergrondartikelen op deze site

Een paar keer per week een interessant artikel! Over onze voeding, de grote boodschap, DYE2 en meer.

Lees het blog van Henk-Jan

Onze gids Henk-Jan Geel houdt op zijn website ook een blog bij! Je luistert of leest het op de website van Arctic Adventure.


Achtergrondartikelen


Het zit er bijna op (als het goed is), dus.. wat nu?!

Een laatste voorbereid blog, want het einde van de expeditie is als het goed is in zicht. Het leek mij interessant om vooraf al iets te schrijven over hoe ik verwacht de ijskap af te komen.

Na zoveel jaren dromen, trainen en in extreme mate voorbereiden ben ik wel een beetje bang voor een zwart gat: wat is er na een avontuur als dit nog te doen? Genoeg! Als ik ooit de kans krijg zou ik nog wel naar Antarctica willen. Denk ik nu (schrijfdatum 10 augustus). Voor hetzelfde geldt ben ik er na Groenland he-le-maal klaar mee.

Ik verwacht dat ik veel moeite heb gehad met de prikkelloosheid. De leegte van de ijskap. Ik denk dat ik niet meteen heel bang ben geweest, behalve als we een extreme piteraq hebben ondervonden. Ik denk dat er de nodige kilo's lichaamsgewicht af zijn maar ik hoop dat ik superfit ben en lekker snel herstel. Dan kan ik eind oktober nog een mooie ultrarun doen!

Ik hoop dat ik toch ook tijd heb gemaakt voor het maken van foto's en filmpjes om vast te leggen hoe die afgelopen maand is geweest, want dat wil ik nooit vergeten (denk ik nu) en altijd kunnen terugroepen.

Gemist heb ik absoluut veel: mijn man, onze katten, onze familie en vrienden, simpele dingen als een douche, WC, glas koude cola en relaxen. Kajakken (eindelijk, water in vloeibare vorm in plaats van ijs!). Hardlopen. Ja, ook het banden slepen heb ik denk ik wel gemist. Ik ben die dingen wel gaan waarderen als training.

Wat de ijskap ook brengt tussen het moment dat ik dit schrijf en het moment waarop dit gepubliceerd wordt: levensveranderend gaat het voor mij zijn. Ik laat het jullie over een paar dagen weten!

Wil je ons een extra warm gevoel geven als wij op de ijskap zijn? Dat kan: jouw donatie aan de Make-a-Wish foundation maak je ook eenvoudig via www.icewish.nl.Volgen

IceWish vermelden op sociale media? Gebruik #IceWish2023

Lezen hoe het ons vergaat doe je op Polarsteps!


Naar donatiepagina